Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

BoboHml

28. 3. 2010 12:32
.

R^R^R^

0 0
možnosti
MVK

aadler

20. 3. 2009 18:15
Pokud vas mohu pozadat,

piste dal a vic. Vase poznamky jsou osvezenim v te zaplave dogmatickych tlachu, ktere se vyroji po kazdem novinarskem prujmu o ozbrojene zlocinnosti. Neni to ceske specifikum. Bydlim v donedavna celkem dusevne normalnim kralovstvi, ale pochybnosti zahlodaly pote, co jsem mel problemy proto, ze jsem si na okenko auta nalepil nalepku "Proud owner of a Magnum Research Weapon". Pritom v sousednim kralovstvi (jsme unie, ze..?) donedavna nebyl problem ani s plne automatickou zbrani, pokud byla radne registrovana. Zlocinnost se zbrani tam pritom byla mensi, coz potvrzuje notoricky znamou zkusenost, ze fanaticke zakazy zbrani maji jediny dusledek: zbrane zmizi do ilegality a zlocinnost s nimi vzroste na 500%.

Jak pravil americky kriminalnik: copak jsem blbec, abych se vloupal do baraku, kdyz ma majitel brokovnici pod posteli a 0.45ACP po polstarem? A jak pravil jeden zdejsi lupic: mam snad chodit krast s plynovkou, kdyz tresty za jeji drzeni jsou stejny, jako za ostrou pistoli? Tuuudle...

0 0
možnosti
J

jirkaknop

20. 3. 2009 9:37
Nebylo by špatné

povolit vracení zbraní kdykoliv. Když takhle půjde po ulici člověk s bazukou. Zastaví ho Policie : "Člověče , kam jdete?" "Přece odevzdat bazuku Policii." "Tak to vemte tramvají  pět zastávek , pak Metro a jste tam! Mějte se. Raději zavoláme vysílačkou , ať Vás nikdo z kolegů nestaví".

Jojo , vracet zbraně stále by nebylo špatné.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

20. 3. 2009 8:12
Ví vůbec lidé, co je a není zakázaná zbraň?

Třeba tzv. vzduchovka na diabolky, pokud je silnější, než stanoví zákon. Jak poznáte, zda vaše vzduchovka není silnější, než může být? Nebo je zakázaná zbraň úplně zrezivělá samotná nefunkční hlaveň brokovnice s děravou hlavní, ale vyrobená v minulém století? Určitě ano. To by byly titulky o nedovoleném ozbojování, i když by šlo o vzduchovku a šrot!

Ve Velké Británii je to nůž s čepelí delší než asi 7,5 cm. Jak tam nosí z obchodu kuchyňské nože? Jak by dopadnul Brit, kdyby na něj někdo doma podal trestní oznámení, že v Česku nosil zakázanou zbraň? Měl by smůlu? Asi ano.

P.P.

0 0
možnosti
DD

belair.07

28. 3. 2010 12:24
Re: Ví vůbec lidé, co je a není zakázaná zbraň?

Hezký den. Pouze pro úplnost. Pojem "zakázaná zbraň" je vymezena v zákoně č. 119/2002 Sb. § 3. a 4.  Jde o zbraně jaké se velmi obtížně dostávají do ruky i držitelům ZP.  Nezohledňuji černý trh. Měl jste patrně na mysli legální držení zbraně kategorie "D", kterou může držet osoba starší 18-ti let. Vámi zmíněná vzduchovka musí mít kinetickou energii na ústí hlavně max. 16 J. Což opravdu nezměříte. :-)  Znáte-li typ tak jistě bude tento údaj zjistitelný, zvláště byla-li koupena v obchodě není co řešit. Pro zajímavost, zakázaná zbraň je i např. dýka skrytá v holi. Možná by jste měl větší problém s ní než s tou zmíněnou prorezavělou brokovnicí. :-( 

0 0
možnosti
J

jsmith

20. 3. 2009 4:00
tri citaty

An armed society is a polite society.

When guns are outlawed, only outlaws will have guns.

Guns don't kill people, people kill people.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6065x
Autor je student kriminologie a prevence kriminality, držitel několika zbraní a sportovní střelec.

Seznam rubrik