Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

BoboHml

27. 3. 2010 10:01
.

R^R^R^

0 0
možnosti
DD

belair.07

27. 3. 2010 9:53
Článek v časopisu

V jednom z magazínů pro lidi zajímající se o zbraně a vše co se tohoto oboru týká, vyšel obsáhlý článek, jež je kompilací zde  uváděných příspěvků pana Davida Karáska. Článek člověka, který přemýšlí do hloubky a v souvislostech a z argumentů je cítit, že ví o čem mluví resp. píše. Nehodlám polemizovat dalekosáhle k jednotlivostem, protože pod názory tohoto člověka se v klidu podepíši. Jediné co mě chybí je alespoň letmo položená otázka, kterak tyto "děti" ráčili ke zbrani přijíti. Sám vlastním zbraň a bydlím v domácnosti se dvěma dětmi. V zrdcadle událostí jež se staly v Vinnendenu, kde podle informací synek vzal otci zbraň z "hubertusu" se musím ptát: "Kde je chyba"? Nedokážu si osobně představit, že bych dětem jakkoli umožnil volný přístup ke zbrani, která pokud není "u pasu" je zamčená v trezoru a je na ní je zámek zabraňující  funkční manipulaci. Bohužel americké případy jsou důsledkem dlouhodobého přístupu ke zbrani jako takové.       

0 0
možnosti
MP

admiral666

26. 6. 2009 11:37
nerdi

Vetsina strelcu byli zakriknuti, tisi a sikanovani, co se najednou probrali a zacali konat. Zajimalo by mne, jak to ten novy system bude resit, jestli zakaze nerdy, nebo je bude deptat dohledem jeste vic, atd.

0 0
možnosti
DS

blackskull

30. 3. 2009 10:32
Psychotesty

Někde jsem četl připomínku k psychotestům s ohledem na zbraně: Otázka: Jdete po ulici, muž do vás vrazí. Možné odpovědi: 1) Usmějete se, na jeho omluvu řeknete, že se nic nestalo a jdete dál. 2) Vytáhnete bouchačku, rozstřílíte ho na sra.ky a ty sra.ky potom sežerete. -  Co si asi vybere účastník psychlogického vyšetření.

0 0
možnosti
ZK

SID09

24. 3. 2009 10:31
Jde jen o byznis.

Byznis a nic jiného než byznis.  O peníze jde až v první řadě. Holt se vyskytla příležitost, která by se dala výhodně zpeněžit. Že tyto testy ( a řekl bych minimálně 90 % dalších ) jsou jen přihráním peněz předem vybraným skupinám příjemců.

   

0 0
možnosti
B

Bartalmission

22. 3. 2009 20:02
Naprosty souhlas

Na myslenku magickych psychologickych testu vsak sednou jako na lep manipulatorum lide neznali. Co nam pomuze? Publikovat pripady, kdy se policiste postrelili mezi sebou na sluzebne, kdy policista zavrazdil sluzebni zbrani divku, ktera se s nim rozesla, kdy kriminalista v Ostrave vystrilel sluzebni zbrani celou svoji rodinu a pak  spachal sebevrazdu, kdy psychologickymi testy v ramci prijimaciho rizeni do sluzebniho pomeru k Policii CR prosel lesni vrah Kalivoda. Reseni by zde bylo : Zakazat tedy noseni zbrani i poloicistum, kteri nam maji pomahat a maji nas chranit, protoze to jsou potencialni Kalivodove. 

0 0
možnosti
F

fext

23. 3. 2009 7:38
Re: Naprosty souhlas

No, mě to docela bavilo. :) Nebýt té ceny, tak, jak říkám, jdu klidně zas. Přeju přivýdělek i psychologům, ale aspoň by mi to mohli nechat odepsat z daní nebo něco.:)

0 0
možnosti
F

fext

22. 3. 2009 19:14
dodal bych:

Problém s psychotesty není ani v tom, že by se jim lidé nechtěli podrobit, ale v jejich časové a hlavně pak finanční náročnosti.Psychotesty jsem absolvoval a stálo mě to 4 hodiny času v pracovní době a zhruba 2500,- Kč na poplatcích. Pokud by to bylo zdarma, nebudu namítat naprosto nic, a budu se jich účastnit klidně každý rok a dokonce je budu podporovat. Držitelů zp tolik nemáme, aby to udělalo do rozpočtu nějak velkou díru... a zcela vážně, přimluvil bych se i za povinné psychotesty (a testy schopnosti rychle a správně reagovat) i pro řidiče. Uznejme, že to, co občas vidíme na silnicích, ať už jde o impulzivní povahu některých řidičů nebo (ne)schopnost zvládnout vozidlo, je docela na pováženou. Domnívám se, že řidiči, co svojí "sportovní" jízdou ohrožují lidi na ulici, jsou absolutně i relativně větší riziko, než pár "pistolníků", co tu zbraň vytáhnou jednou týdně na střelnici.

0 0
možnosti
B

Bartalmission

22. 3. 2009 20:06
Re: dodal bych:

Trefil jste hrebik na hlavicku. Jde o penize. Existuje jedna psychologicka asociace, kera je takovou lobby psychologu vlastnicich firmy, ktere je zivi. A zivi se prave testovanim. To oni sikovne rozpoutavaji ruzne ty kampane. Je to od nich neeticke, protoze hyenisticky parazituji na nestesti lidi, kteri jsou postizeni skolnim masakrem, nebo rodinnou tragedii, kdy cizinec s nelegalne drzenou zbrani spacha zlocin.

0 0
možnosti
PK

kraken

22. 3. 2009 15:30
moc hezke

pekna serie clanku.

Prijde mi, ze tyto pripady a jeji medialice se bere spis jako zaminka k "dotahovani sroubu", ospravedlneni zakazu a regulaci. Protoze podle stejne logiky by se davno musely zakazat auta - ty maji na svedomi tolik zivotu, ze v podstate veskere ostatni lidske aktivity (v beznem, civilnim zivote) jsou daleko za nima.

Clanek o nasili vs. hry mam uz rozepsany a v podstate hotovy od vcerejska, ale jeste cekam na potrvrzeni nekakych faktu od prodejce PC, pocitam, ze to zverejnim zitra odpoledne.

0 0
možnosti
MT

mtd

22. 3. 2009 15:39
Re: moc hezke

krome aut by se meli zakazat take tlusti lide, protoze obezita zpusobuje vice umrti nez strelne zbrane. :-)

kazdopadne centralni moc se takhle chovala vzdy. stat si proste neustale hleda duvody, proc by mel obcanum neco zakazat nebo sebrat. :-( treba tzv. boj proti terorismu je jen zasterka pro povoleni masovych odposlechu, prohledavani lidi na letisti (coz je obchod pro spratelene firmy) atd..

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6065x
Autor je student kriminologie a prevence kriminality, držitel několika zbraní a sportovní střelec.

Seznam rubrik