Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

belair.07

16. 10. 2010 10:20
Démon zvaný držitel ZP

Celá diskuse zde probíhající svědčí jenom o jednom, že je to líbivé téma pro lidi neznalé věci, kteří jsou snadným terčem našich populistických politiků, kteří sázejí na jistou míru, a teď mi promiňte, omezenosti.Musím zde pro některé zopakovat co bylo již mnohokrát porůznu napsáno.Vše řešící psychotesty měl i "lesní vrah" Kalivoda a slečna Hepnarová nepotřebovala Zbrojní průkaz na to aby zmasakrovala lidi nákladním autem na tramvajové zastávce!Pokud někomu lidově řečeno rupne v bedně je lhostejno zda má doma Kalašnikova, sekyru, nůž nebo na dvoře traktor.Načež korunu tomu může nasadit to, že předevčírem udělal psychotesty, na které se důkladně připravil.Zajímalo by mě kolik zde píšících vůbec kdy vidělo ony magické psychotesty,  jež mají vyřešit tak zásadní věc jako je "obrovská" zločinnost držitelů ZP.Čtěte denně noviny, dívejte se pozorně okolo sebe a uvědomte si, co nebo kdo vás a vaše blízké vlasně nejvíc den co den nejvíc ohrožuje. Šílený držitel ZP to asi nebude.    

0 0
možnosti

peoon

26. 9. 2010 17:57
Zbraně

Našim střelcům by víc než cokoliv jiného slušela znalost zákona o zbraních. V současné době máme bezkonkurenčně nejliberálnější zákonnou možnost v rámci EU,jak přijít k libovolnému množství střelných zbraní.Pomatený střelec ze Slovenska má v ČR ekvivalent v řadě našich spoluobčanů,kteří považují za jedině vhodnou zbraň k nošení z důvodu ochrany života a zdraví samonabíjecí klony Sa. vz.58 v ráži 7,62x39.V běžné distribuci je střelivo s ocelovým jádrem.V této kombinaci jde o hodně nebezpečnou směs.Jediné zákonné omezení pro takovou zbraň je její skryté nošení (např. delší bunda u varianty se sklopnou pažbou).V současné době a vzhledem k úrovni zákonných mantinelů pro získávání zbraní v ČR je pouze otázkou času kdy i zde se stane nějaký podobný malér jako na Slovensku.Autor má bohužel významné mezery ve znalosti zákona o zbraních a jeho aplikaci,ale to je u střelců běžné.Článek mně rozhodně nepřesvědčil o neškodnosti českých majitelů zbraní.

0 0
možnosti

sgt.navazka

5. 10. 2010 8:47
Re: Zbraně

Vážený pane peoon,

nějak jste neupřesnil, kde mám ty mezery ve znalosti zákona o zbraních a střelivu. Nekonkrétní výkřik, ale to je zase běžné u internetových kritiků.

Stejně běžný je u nich i "argument slaměným panákem", neboli vyvracení něčeho, co oponent vůbec netvrdil. V článku nepadlo ani slovo o klonech SA-58 ani střelivu s ocelovým jádrem.

Abych odpověděl na vaše námitky, i když jsou k článku zcela irelevantní:

Znám několik lidí, kteří mají oprávnění k nošení tohoto typu zbraně, ale neznám žádného, kdo by ji skutečně nosil, natož ji považoval za "jedině vhodnou zbraň k nošení". Tvrzení, že takových lidí je řada, bych rád viděl doložené.

0 0
možnosti

Forrrest

8. 8. 2010 16:52
Čím méně zbraní ve společnosti, tím lépe

Protože tím nesnadněji se budou shánět i nelegálně. Tím menší pravděpodobnost, že kdejaký pobuda, který mě napadne, a se kterým bych normálně neměl žádný problém, mi před očima může začít mávat nabitou pistolí. Tím menší pravděpodobnost, že když někomu hrábne, může sám a snadno zmasakrovat desítky lidí (nebo třeba i jednoho).

Příčí se mi, aby tu lidé, ač bezúhonní, zbytečně běhali se zbraněmi. Jednak na tom ČR, co se týká "nebezpečí číhajícího v ulicích", není vůbec špatně, jednak v krizových situacích (strach, stres) i bezúhonní lidé jednají nepředvídatelně.

Proto souhlasím s těmi psychotesty. Držení zbraně je zkrátka obrovská zodpovědnost, proto může být svěřena jen těm, na jejichž hlavinku si pořádně posvítíme!

0 0
možnosti

sgt.navazka

5. 10. 2010 8:08
Re: Čím méně zbraní ve společnosti, tím lépe

Pane Forrest, respektuji Vaše právo na odlišný názor. Pouze upozorňuji, že ten názor je v rozporu s názory odborníků i s realitou. Více se můžete dočíst zde http://karasek.blog.idnes.cz/c/101283/Zakon-o-zbranich-a-cerny-trh.html

0 0
možnosti

VsichniMeMajiRadi

6. 8. 2010 20:50
megakarma

R^R^R^

0 0
možnosti

certik_bertik

2. 8. 2010 20:33
tenhle

článek je pomýlený a nebezpečný. Jak by to dopadlo např: kdyby si zbraně začaly pořizovat polovojenské bojůvky Dělnické strany, na to si je začne kupovat i romská komunita a začne občanská válka

0 0
možnosti

Majklova_proxy

2. 8. 2010 20:50
Re: tenhle

Pomylenej a nebezpecnej ses Ty. Az ulicema zacnou pochodovat SA, budu rad, ze doma neco mam.

-

Jak uz jsem nekomu psal, predstav si, ze Te v noci zastavi par sestnactiletejch mladiku, at uz holovlavejch, nebo kofoloidnich. A jeden ze ukaze nuz.

0 0
možnosti

mtd

2. 8. 2010 17:54
citat radka johna

jen abych trosku doplnil kontext sveho predchoziho prispevku, pridam citat:

‎"Protože věřím v kolektivní rozum, beru to na grémium a budeme to řešit." ( http://zpravy.idnes.cz/kampani-a-sliby-jsme-si-trochu-zavarili-priznal-sef-veckaru-john-p8u-/domaci.asp?c=A100603_222057_domaci_vel )

co na to rict..

0 0
možnosti

mtd

2. 8. 2010 17:47
problem je ve statu

Nejdřív trochu filosoficky.. Tahle snaha omezit množství zbraní je tu díky tlaku státu. Stát je zřízení z principu nepřátelské lidem (parazituje na nich). A proto se snaží dotlačit je do maximální podřízenosti, zbavit je všech práv a možností bránit se.

Lidé, kteří mají zbraň se jsou schopni alespoň nějak bránit, pokud nám tu selže demokracie. A toho se právě politici bojí - protože oni by rádi, aby selhala.

A dále. Podporovatelé omezování držitelů legálních zbraní jsou většinou jen ovce, které byly k tomuto vycvičené na _státních_ školách. Jsou vycvičení k tomu, aby chránili stát před čímkoli, co by mu mohlo překazit úmysly. A to i v případě, že tyto úmysly poškodí je samotné. Koukolík takovému chování říká stupidita. Bohužel se zdá, že mezi členy VV je řada lidí, vycvičená tímto způsobem. :-( A právě tito rozhodují, co bude strana prosazovat.

0 0
možnosti

lejnok

2. 8. 2010 21:07
Re: problem je ve statu

k tomu není co dodat.R^

Snad jenom smazat za politicky nekorektní pravdivost.

0 0
možnosti

aadler

2. 8. 2010 17:13
Karma, ostatne jako vzdy.

A nemyslete si, ze jinde je to lepsi. V jinak celkem normalnich zemich je zvykem reagovat na spachani trestneho cinu NELEGALNI zbrani zprisnenim predpisu pro vlastneni LEGALNICH zbrani. Ze to nema logiku? Ale ma. Hledat nelegalni zbrane je pracne a nekdy nebezpecne, legalni drzitele jsou pekne evidovani a nesmi nakopnout ani sousedova psa, protoze by to byl dukaz nezvladane agresivity, a sbohem, zbrojni prukaze. V Holandsku chtel nejaky blb dokonce, aby seznam drzitelu zbrani byl verejne pristupny na internetu, pekne i s adresou!!!

Ja vim, ze se opakuju, ale repetitio mater studiorum est: Cim vic legalnich zbrani, tim mensi zlocinnost. Zakazte zbrane komplet a zlocinnost stoupne na 500%. Nejvic ozbrojene zeme jsou Finsko a Svycarsko. Zlocinnost je tam asi takovy ukaz, jako Halleyova kometa.

0 0
možnosti

136N

2. 8. 2010 17:26
Re: Karma, ostatne jako vzdy.

Souhlasím, a dospěje to pouze k tomu že postupně ubyde legálních držitelů a jak říkáš zločinnost stoupne .R^

0 0
možnosti

holcman

2. 8. 2010 17:08
Taky si vobčas rád vystřelím nebo picnu

Bezva Karásku, páli ti to a čaj taky uklohníš. Beru tě, seš borec!

 .o)

Ale, kdyby mohlo bejt po mým, tak na volňáska dovolím jenom šutry, praky, luk se šipkama a bumerangy. . . . .No a na testament pak už jenom tanky a letadlový lodě.      :o))

A šmytec!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6065x
Autor je student kriminologie a prevence kriminality, držitel několika zbraní a sportovní střelec.

Seznam rubrik