Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

oooo

23. 7. 2012 17:03
Zbraně v USA jsou odstrašující příklad.

Článek má do zamyšlení hodně daleko - je to jen další reklamní poutač na co největší liberalizaci zbraní pod heslem - čím víc budem všichni ozbrojení, tím víc budem všichni bezpečnější. TO JE NESMYSL. Fakta z USA - včetně tohoto případu hovoří jasně o tom, že víc zbraní přináší jen víc obětí. Stručně : 1. Kdyby nebylo v USA pro toho zločince tak snadné koupit tolik zbraní, vč, samopalu, ale zbraně by byly pod přísnou kontrolou, tak je velká pravděpodobnost, že by takového šílence policie odhalila už při jejich obstarávání. 2. Jak by to dopadlo, kdyby začalo v kině (či kdekoli jinde) "na svou obranu" střílet 30 lidí? Co by udělala policie v takovém případě - zastřelila by všechny (a právem), kdo mají v ruce zbraň, protože ohrožují své okolí a protože policie v tu chvíli nemá čas rozdat dotazníky a zjistit, kdo je útočník a kdo se brání. 3. Paradox : po každé takové události v USA nastane diskuse o omezení přístupu ke zbraním - u nás o liberalizaci přístupu. Blbost je věčná a nakažlivá.

0 0
možnosti

Beaver.PV

23. 7. 2012 17:10
Re: Zbraně v USA jsou odstrašující příklad.

Ja vas asi zklamu, ale vetsina zlocinu spachana se zbrani v CR je spachana se zbrani nelegalne drzenou. Z toho plyne, ze zadne zakony toto skutecne neresi. Stejne tak vcera jsem videl zpravu, ze policie sebrala ridice, ktery jel autem bez STK, opily a v protismeru - pritom zakony zakazuji provozovat auto bez STK, jezdit opily a natoz v protismeru. Nemusime vsechny zakony rusit, ale jak vidite, tak kdo chce, ten si stejne bude delat co ho napadne, sezene si samopal (coz v CR evidentne lze, protoze se tu uz nekolikrat samopalem (nelegalne drzenym) strilelo) a prostrili vas jako reseto - zatimco vy budete zkouset volat 158 mobilem, protoze pistoli vam zakazal nosit stat. Pak za 5 minut dojede policie, utocnika mozna sebere, mozna zastreli a vas odvezou havrani. A co vam bude platne se hajit u soudu tim, ze on nemel mit vubec samopal, kdyz to bude soud posledni...

6 1
možnosti

iluminat

23. 7. 2012 17:02
osemetne, ale kdyz se zbrane zakazou budou pouze

v rukou tech co na zakon kaslou. A stalo se mnohokrat ze ozbrojeny civil zachranil lidi, jen to nedostava takovou publicitu. Nedavno penzista vykopal dva lupice z kramu.

2 1
možnosti

dva mraky

23. 7. 2012 13:49
díky za další článek

Opět skvěle. To nešťastné sousloví útočná zbraň dělá v médiích pěknou paseku.

3 1
možnosti

Beaver.PV

23. 7. 2012 16:16
Re: díky za další článek

Ano, je to velmi oblibena formulace, bohuzel jak se zda, tak pouzivana absolutne spatne. Jak se lisi utocna puska M4 a (ne)utocna puska (nebo karabina) GSG-5 je ponekud nejasne, obe maji vzhled armadnich zbrani, coz ale nic o utocnosti nevypovida. Lze se opravnene domnivat, ze pokud by se mely zakazat utocne pusky, pak by bylo vhodne zakazat take utocne maskace, utocne hodinky a utocne lzice, nebot lzici lze snadnou vydloubnout oko. Je take nutno podotknout, ze jako utocnou zbran lze vyuzit auto a zde mam ponekud problem jak presne definovat utocneho Favorita - jestli ma cernou nebo cervenou barvu, pripadne jestli je rozhodujici pritomnost utocnych ostrikovacu svetel.

Obecne nejlepsi by bylo zakazat utocone lidi, stejne jako utocne auto je tyto tezke na prvni pohled rozpoznat a v tom je jadro pudla. Restrikci "utocnych" zbrani totiz lidi pripravime i o zbrane obranne....

4 1
možnosti

HP69

23. 7. 2012 13:04
Dotaz:

Dobrý den pane Karásku. Máte skutečně přehled a dle mého názoru články na vysoké úrovni. Chtěl bych se zeptat, zda v České Republice existuje nějaký zdokumentovaný případ, kdy ozbrojený občan použil svoji zbraň na obranu někho jiného než sebe? Občas na střeleckém fóru narazím na popis příhody, která se ovšem obešla bez ostré střelby. Na odstrašení postačilo, že obránce tasil zbraň. Zajímalo by mně jestli někdy skutečně došlo k tomu, že by náhodný kolemjdoucí zlikvidoval střelbou nějakého kriminálníka a bránil tak cizí oběť a jak tohle posoudila policie, případně justice? Inzerujete, že jste členem LEXu. Nevíte o něčem takovém? Stačí mi pouze odkaz na případné informace. Děkuji. P.H.

1 1
možnosti

Jura2

23. 7. 2012 16:56
Re: Dotaz:

Nejsem přímo p. Karásek, ale: http://www.rozhlas.cz/ostrava/aktualne/_zprava/181757

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS