Diskuse

USA - a regulace zbraní?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vaše články jsou zajímavé a argumentace naprosto logická. Pro většinu odpůrců zbraní je však jejich postoj spíše náboženstvím a náboženství se obvykle s logikou špatně snáší. I přesto by třeba alespoň trochu pomohlo, kdyby se občas názory podobné těm Vašim objevily v novinách vedle článků, které bijí na poplach kvůli zvyšujícímu se počtu legálně držených střelných zbraní.

0 0
možnosti
Foto

jsem spíše zastáncem omezení zbraní, ale tenhle článek mě minimálně přiměl k tomu, abych se na to kouknul z druhé strany. dobře napsánoR^

6 0
možnosti

Vynikající článek. Bez emocí, jasné argumenty, logické úvahy. Obávám se však, že neuvažující většině nebude po chuti.

Pěkné Vánoce a klidný rok 2013!

8 1
možnosti

Ostatně jako všechny autorovy články R^

0 1
možnosti

J10a71n 58S73m64í31š92e10k

23. 12. 2012 11:25

V Izraeli stojí před každým i menším obchůdkem ostraha - nejčastěji válečný veterán. Kontroluje zavazadla, která by mohla skrývat bombu každému, kdo vchází dovnitř. Zároveň pacifikuje zloděje, kteří se snažili v obchodě krást - ale opravdu zasahuje, ne jako "ochranka" u nás, která se kvůli "ostudě" nebo " riziku negativního ohlasu" nesmí se zlodějem ani prát a dle instrukcí vedení musí zloděje raději nechat odejít. Zpočátku je vstupní kontrola nepříjemná, zakrátko to neobtěžuje. A to, čím se u nás živí převážně drogově závislí - naběhnu se sportovní taškou do obchodu, z regálů tam nahrnou drahé zboží a odkráčí středem - to by tam jaksi neprošlo. 

Všude na ulici potkáváte mladé ženy a muže, přes rameno útočnou pušku, na gumičce plný zásobník. Pokud vím, nejčastější průšvih se zbraní je nechtěný výstřel při čištění, a to velmi zřídka. Množství sebevražd a ozbrojených přepadení jsou pod evropským průměrem (ústní sdělení policisty v Eilatu, stálo by za to ověřit). I přes všudypřítomnou hrozbu terorismu jsem se nikde necítil tak bezpečně. Kdybych si musel vybrat, jestli strávím noc ve velkém městě v parku na lavičce v ČR nebo v Izraeli, vím, co bych volil.

3 1
možnosti

Jenže v Izraeli máte na jedné straně ochránce zákona  a pořádku v obrovském množství a na druhé straně regulace zbraní civilům.

3 6
možnosti
Foto

stále se jenom řeší následky, nikoliv příčiny.

2 3
možnosti

Primární příčinou je člověk.

4 4
možnosti

Jako vždy - výborně sepsané shrnutí plné faktů R^ Díky.

4 3
možnosti
Foto

Chválí vás pan Matějka. To svědčí o mnohém.

5 9
možnosti

P17a67v53e76l 56B95a17c87í34k

23. 12. 2012 0:11

Ještě jedna věc mě napadá, vzhledem k tomu jak prestižní zaměstnání bude hlídač školy, bude brzy více postřílených z důvodu nedbalosti a neschopnosti než v důsledku útoků.

2 7
možnosti

Ale no tak, stačí člověku dát do ruky pušku a přestane brát drogy, pít a stane se součástí všeobjímajícího dobra. Navíc výběr hlídačů a strážců je vždy naprosto dokonalý a vybírají se pouze skvělí intelektuálové a nejvyšší morální autority. To že by nějaké ochranky někoho okradly, oloupily či zavraždily, to se nikdy nikde nestalo ;-)

4 10
možnosti