Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Velice pěkné, poklona R^.

Pěkně jste popsal základní věc, která je častým typem argumentace zakazovačů a regulátorů čehokoliv: autorká má své subjektivní strachy a obavy, ale hodlá to řešit objektivním zákazem dané věci všem bez rozdílu. Argumentace o tom, jak by byl jinak svět krásný a ideální, se zakládá toliko na zbožných přáních, ale nemá s realitou nic společného. Také poměrně běžné i jinde.

A dobře jste zdůraznil věc, kterou zakazovači zbraní také opomíjí - představují si, že zlá je zbraň. Že nejspíš pistole se v noci vysouká ze šuplíku, odleze z bytu, někoho zlovolně zastřelí a vrátí se. Tito lidé zcela opomíjí, že nezabíjí zbraně, zabíjí lidé, kteří je drží a manipulujís  nimi. A když nebudou mít pistole, budou prostě zabíjet jinak. Ti statečnější nožem či mačetou, ti zbabělí plynem či bombou.

4 1
možnosti

Promiňte, dala jsem vám omylem mínus. Chtěla jsem ocenit váš příspěvek plusem, a šlo to vedle.;-(

0 0
možnosti
Foto

Vidím, že pan Sedlák má hrůzu snad ze všeho, nejraději by všechno zakázal a nejlépe i všechny s názorem jiným, než má on a musí to celému světu sdělit ukřičením. Frekvence jeho "výlevů" je obdivuhodná.

4 0
možnosti

M53i18c11h89a61l 54R41y46b61a

16. 2. 2013 17:28

Pan Sedlák se právě o této debatě zmínil na blogu pan Hermánka.

Vypadá to, že mu nejde o výměnu názorů, jen si vyřizuje účty s "pistolníky z ganfajru"

3 0
možnosti
Foto

Rád bych vyjádřil svoje výhrady také pomocí následujícího podobenství.

Bojím se výšek, nicméně se vydám na skálu kterou mí známí považují za bezpečnou. Těsně před vrcholkem dostávám závrať, bojím se. Napíši o tom EMOTIVNÍ blog. V něm jsem si dovolil napsat že jsem byl vyděšen a že na to budu mít nesmazatelné vzpomínky (jak se později ukáže to jsem ještě mohl).

Jeden bloger mne sepsuje jako malého kluka. Ne za to co je v závorce předešlého odstavce, ale za to, že jsem vůbec, bál, když ten strach byl přece JEN V MÉ HLAVĚ! Jak to, že jsem pociťoval strach když ta skála byla již na první pohled mírumilovná a neškodná??

A taky napíše, že v mém případě šlo o klasickou strachovou reakci ovce při spatření ovčáckého psa. (Abychom mu neubližovali, to byl jen takový příměr. On to tak nemyslel, za ovci mne - doufám - nepovažuje). Ale je to rozený psycholog, ten panečku vidí do zákoutí našich duší!

Pointa se již blíží, ještě před ní však jednu vysvětlivku: onen bloger je prezidentem společnosti MOUNTAIN-LEX. Ta si klade za cíl hájit práva horolezců.

Pointa? Napsal jsem k jeho blogu jisté výhrady - a mám takový pocit že mi neodpoví. Ale je to skutečně jen pocit? Pocit co je definičním základem projekce? Zde si dovolím ocitovat autorovu  definici projekce, co "je v ní více rozumu, než v mnoha znaleckých psycho-posudcích". To napsal asi člen té společnosti. Ale již se blíží zlatý hřeb této soboty, prosím virbl! " ... PACIENT přisuzuje své pocity a motivace druhým, aby si nemusel připustit, že ve skutečnosti jsou jeho vlastní." (Velkými písmeny zvýraznil MS). Děkuji za to, že jste dočetli až do konce. Parabol v diskusi, navíc až sci-fi charakteru není na blogu iDnes mnoho a pro  některé ta forma asi nebude jejich šálkem čaje. Těm co zasedají k obědu přeji dobrou chuť.

0 11
možnosti

Když už to takhle šíleně překrucujete, "pozapomněl" (předpokládám zcela cíleně, protože pak by Váš konstrukt ztrácel smysl) jste jaksi zmínit, že Vám vadí i to, že na tu skálu leze někdo jiný a od toho už je jen malinký krůček k tomu, zakázat lezení po skalách úplně všem, tzn. i těm bez závratí.

5 0
možnosti
Foto

R^ Zas a znovu smekám před Vaším podáním.

10 1
možnosti
Foto

Odkazu na tu definici se asi nikdy nedočkám, takže k příspěvku jako celku.

Argumentaci v něm obsaženou považuji za účelově zavádějící,  zmatečnou a ve své celistvosti zcela chybnou.

Jen snad malou  poznámku k tomu, že strach byl "pouze v jejich hlavách" Kde měl být ještě, respektive kde by měl podle vás přebývat? To je pouze řečnická otázka, s tímto blogem totiž končím.

2 12
možnosti

Pojem projekce v psychologii: 

vědomé i nevědomé promítání a připisování vlastních žádoucích i nežádoucích psychických procesů a vlastností, záměrů atendencí jiným osobám - ABZ: slovník

projekce (psychologie) – psychologická technika promítání, kdy člověk jiným lidem připisuje různé vlastnosti a schopnosti podle sebe sama - wikipedie.cz

Psychologické projekce si můžeme popsat jako tendenci vnímat u druhých lidí (a jiných objektů) vlastnosti, které jsou pro nás silně příznačné, ale z nějakého důvodu si to neuvědomujeme. Prostě do nich promítáme (projikujeme) to, co je pro nás typické. - http://autentickyzivot.blogspot.cz/2010/01/psychologicke-projekce-i.html

Z knihy: Slovník základních pojmů psychologie C. G. Junga

Projekce je tedy, jak víme z lékařské zkušenosti, nevědomý, automatický proces, jímž se subjektu nevědomý obsah přenáší na objekt, a tím se zdá, jakoby tento obsah patřil objektu. Projekce naopak přestává v okamžiku, v němž se stává vědomou, tj. když člověk vidí, že obsah patří subjektu. ... ještě něco? Google vyhazuje další a další definice a to jsem se ho ještě nezeptal anglicky, příjde mi to ale víceméně zbytečné, všechny širší popisy pracují se stejnou tezí jako autor, jen ji neaplikují konkrétně, třeba na problematiku zbraní, ale tato autorem provedená aplikace je koherentní.

3 0
možnosti
Foto

Pane autore, můžete mi prosím říci odkud máte tuhletu definici:

"pacient přisuzuje své pocity a motivace druhým, aby si nemusel připustit, že ve skutečnosti jsou jeho vlastní." ????????

Včetně toho vašeho PACIENTA.

Srdečně děkuji

2 5
možnosti
Foto

Přisuzování vlasních pocitů a motivací druhým je proces anebo jev, který se nazývá PROJEKCE. V podstatě se většinou jedná o projekci vlastního stínu.

...

Dá se říci, že projekcer se dopouští každý, kdo nemá výcvik anebo zkušenost, která mu to umožní rozeznávat. Teorie na to nestačí.

5 0
možnosti

KarmaR^

.

BTW moje obe deti (ted uz dospele) se naucily zachazet se zbranemi od cca 6 let, od 12 let jsou drzitely zbrojnich prukazu a dostaly vlastni zbrane. V Alberte je to bezny standard. Nikdo se tu zbrani neboji i kdyz drzeni kratkych zbrani (pistole a revolvery) je prisne regulovano ne dlouhe zbrane staci 1 denni kurs zakonceny kratkou multiple choice zkouskou (vetsina ho dela ve 12 letech). Diky Bohu a Conservative Party byla v Kanade zrusena registrace a evidence dlouhych zbrani ...

9 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS