Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Ozbrojení občané jsou POSLEDNÍ obranou proti terorismu" tak tohle je geniální formulace.

0 0
možnosti
Foto

Faktická oprava: finský kolega mne upozornil, že jejich systém záloh byl založen už v roce 1993, tedy ho nemají téměř deset let, ale přes 23 let.

1 0
možnosti

Děkuji pane Karásek za článek.Jsem rád,že sice pozdě,ale přece se už konečně začínají ozývat odborníci,kteří uvádějí věci na pravou míru v mediálním prostoru.

Nevím proč jste čekali tak dlouho,že muselo vyjít spousta hysterických článků (včetně mého),které celou diskuzi jen zhoršily.

Nevím proč jste z celé diskuze vynechali laiky,kteří jsou také občany ČR a mají co mluvit do obrany státu,který obývají a také jsou primárním cílem teroristů.

Podobný článek jako váš,vyšel v Lexu,ale nikde jinde jsem ho publikovaný neviděl-proč?

Je sice pravda,že tu nejsou mrtvoly od střelných zbraní,ale nutno dodat,že tu není ani velký počet migrantů,takže je ještě brzo na nějaké statistiky zločinosti.

Já - jako laik - mám akorát obavu jestli jsou všichni držitelé(cca 300 000) schopni v řádu několika vteřin posoudit situaci,kdy střílet a kdy ne,když byli schopni v reakci na migrační krizi v roce 2015 vyprodat sklady prodejen střelných zbraní.

0 0
možnosti

Dobrý den pane Svoboda, odpověď na vaši otázku je ne. Důvod je ovšem trochu jiný, než byste čekal. Ne všichni držitelé zbrojních průkazů mají skupinu E a ti co ji mají, tak ne všichni nutně zbraň u sebe nosí. Ti co tak činí, se většinou v téhle oblasti rádi vzdělávají a na případné použití zbraně v sebeobraně se připravují. Nerénují jenom střelbu, ale sledují případy kdy k použití zbraně došlo (i v zahraničí) a jsou si dost dobře vědomi výsledků různých soudních řízení, které se NO a KN v česku zabývaly. Obecně bych tvrdil, že lidé co zbraň nosí, dělají co můžou, aby riziko špatného vyhodnocení situace minimalizovali (malý počet případů, kdy došlo k neoprávněnému použití střelné zbraně v ČR toto tvrzení podporuje). Jak člověk bude reagovat v té či oné stresové situaci ovšem nelze předem odhadnout.

Co se týká nárustu zbraní, tak neznám přesná čísla. Osobně bych spíš čekal, že nešlo o nárust prodeje krátkých pistolí kvůli migrační krizi, ale o nárůst prodeje dlouhých samonabíjecích pušek v reakci na návrh EK na jejich omezení. Znatelný je ovšem nárůst nových držitelů ZP. Všem co k tomuto rozhodnutí dospěli gratuluji, zároveň však doufám, že noví držitelé ZP budou stejně zodpovědní jako stávající držitelé a nepříjemných excesů se zbraněmi nebude v ČR přibývat.

0 0
možnosti

J22a55n 34B16u34r30d74a

10. 1. 2017 1:10

"Smyslem návrhu je zakotvit základní principy tohoto modelu do ústavy, aby byly chráněny před politicky motivovanými zásahy zvenčí."

A skutečně je to ochrání? Protože ESD v tom nevidí rozdíl.

0 0
možnosti

Ano, lisabonská smlouva specifikuje, že EU nemá co kecat do vnitřní bezpečnosti států, a ten dodatek by ze střelců udělal součást obrany ČR

2 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS