Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý článek. Většina těch odpůrců zbraní neví nic o problematice a jejich odpor k legálně drženým zbraním je odrazem jejich negativních emocí.

7 1
možnosti

Nerozeznají samopal od Pistole.

0 0
možnosti

Máte pravdu, jeden náš spoluobčan zbraň použil proti domnělým pachatelům zla - stalo se to v Uherském Brodu.8-o

0 6
možnosti

zkuste si ten článek přečíst a nejít hned hejtovat do diskuse...

3 0
možnosti

Každý diskutující který chce regulovat zbraně by měl nejdříve napsat proč on nemůže mít ZP(záznam v rejstříku,zdraví atd). Takto vypadnou bijci co razí heslo když to nemohu mít já tak nikdo. Dále pak solární argument "zbraň bude mít každý, bude to tu jak na divokém západě" . Zde se jedná o naprostou lež, podmínky získání ZP se nemění, stále bude více jak polovina žadatelů odcházet s nepořízenou.

Další lež která je velmi oblíbená "čím méně zbraní tím je daná společnost/země méně ohrožená". Připomenu, že v Rusku prakticky nejde vlastnit zbraň, a připadá vám Rusko bezpečné ? Nebo Británie, zde nesmíte mít ani šroubovák a není to nic platné. A Mexiko, zde opět nejde vlastnit legálně zbraň a jak je tam panečku bezpečno.

A poslední argument patří do kategorie supersluníčkových, "zbraně patří do rukou jen profesionálům, běžný uživatel akorát někoho zastřelí", musíte to napsat Izraelcům, napište že vy o tom víte víc než národ co s terorismem bojuje od svého vzniku. A co se týká manipulace se zbraní, potkávám policisty na střelnici pravidelně. Jedná se o individuální trénink se svou zbraní za své peníze. Protože běžný policista má nastříleno daleko méně než běžný uživatel který má střelbu jako koníček.

10 0
možnosti

Pripada mi to, ze 50 let v minulem stoleti smeli mit zbran jen ti privilegovani a jista cast tohoto naroda chce i nadale k tem privilegovanym patrit. I kdyz by si nejspis s tou zbrani ublizili sami.

1 11
možnosti

P83e71t64r 51F48u94k70a

7. 7. 2017 0:09

Už pár desítek let držení zbraně není v naší zemi privilegiem. Výborným aspektem naší legislativy jsou objektivní kritéria pro získání ZP:

Bezúhonnost, spolehlivost, zdravotní způsobilost, odborná způsobilost.

Odborná způsobilost není lehká, ale podmínky jsou fér. Pokud toto dokážete splnit, nic vám nebrání zbrojní průkaz získat.

Jestliže vám ale držitelé zbraní připadají jako nedosažitelná skupina, které z těchto kritérií nesplňujete?

2 0
možnosti

Já osobně - jako laik - bych ocenil kdyby s ukotveným právem byla ukotvená povinnost účastnit se akčních střeleb s momentem překvapení pro všechny,co ji chtějí nosit na veřejnosti- nejen pro skalní příznivce.

Nevím jaký to má název,ale jde o simulace přepadení a vy se nejen bráníte odzbrojení, ale také bráníte okolí v případě přepadení. Kdy vytáhnout zbraň hned,kdy ji nechat schovanou a čekat na lepší příležitost.

Nebo jako součást obranné složky státu povinnost účastnit nějakého časově omezeného vojenského cvičení.

Potom moje laická důvěra bude jiná. 65% úspěšnosti pro mě není číslo,které stojí za řeč. Chápu,že riziko těch zbylých 35% je stejné jako riziko nehody na silnici, nebo přechodu pro chodce,ale není to pro mě argument k chlácholení.

0 4
možnosti

No mě přijde 65% úplného úspěchu a 80% dohromady s částečnými úspěchy docela dost. Jinak bych ale zase tolik těmi procenty neoperoval, jde i o to, že vybrané případy jsou v podstatě náhodný výběr a navíc bude určitě chybět hromada případů, kdy stačila pohrůžka použitím zbraně, aby se útočník stáhl. Tyto případy totiž nejsou v podstatě medializované.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS