Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavý článek, díky za osvětlení souvislostí R^.

0 0
možnosti

Samozřejmě karma. Mezi lidma se vytratila hrdost na to, že jsou občany této země a mnozí nemají vůbec chuť nic bránit. Zvláště mladí by potřebovali trochu toho výcviku a kázně. [>-]

1 0
možnosti

Já bych -na rozdíl od autora- byl pro ZVS. Samozřejmě ne 2letou, ale řekněme půl roku by mladým (mnohdy pohodlným a fyzicky neschopným) mužům jen prospělo!

0 0
možnosti

Extrémismus, "Putinova pátá kolona", "Spolek pro střílení migrantů"?!

Dál člověk ani číst nemusí a bezpečně ví, že se jedná o příspěvek z hlavy vymyté globalisticko-neomarxistickou propagandou. ;-)

0 4
možnosti

Pane Jahodo,

na tom co napsal David Karásek jsem neshledal cokoliv globalisticko-neomarxistického.

5 0
možnosti

Ono to bohužel většinou vypadá tak, že lidi, co byli skvělí domobranci, necítí potřebu něco takového budovat.

0 0
možnosti
Foto

Karma R^

Velmi dobrý popis problematiky.

Vzpomněl jsem si na relativně nedávnou kauzu s údajným "konzulátem Doněcké republiky", který se zčistajasna zjevil v Ostravě. Za jeho založením stál spolek s nějakým takovým názvem jako "Domobrana v České republice". Bylo to tuším tak zhruba 4 roky pozpátku, nepamatuji si to přesně. Pak už jsem to dál nesledoval a nevím, jak se to vyvinulo.

5 1
možnosti

Libi se mi jak vselijaci ti "demokrate" s jejich primou demokracii ci jak to nazyvaji neprijdou s prikladem Svycarske armady.

1 1
možnosti

Obávám se, že vám uniklo to nejpodstatnější. ČR má neblahé zkušenosti z minulosti. Armáda podléhala a podléhá politickému velení a je budována pyramidálně hierarchickou strukturou, která je extrémně zranitelná zradou nejvyššího velení. Jak v roce 1938 tak v roce 1968 armáda nebojovala, neb ji v tom zabránilo politické vedení. Aktivní zálohy tento problém vůbec neřeší. Proto je potřeba domobrana právě takového typu, která na politiky a armádní velení zvysoka kašle a je decentralizovaná, tedy nemůže dostat z velení rozkazy, které ji budou paralyzovat. Odkazuji na minutemeny Amerického boje za nezávislost.

Abych uvedl na příkladu. V Evropě bude krize a do Čech vrhnou hordy muslimských a černošských imigrantů přes Německé hranice. Je velmi dobře možné, že ve velení armády bude vlastizrádce typu generála Petra Pavla a ministrem národní obrany někdo typu Karla Schwartzenbergera a ti vydají armádě pokyn nebránit tomuto procesu obdobně jako tomu bylo v letech 1938 a 1968. Armáda samozřejmě - stejně jako tehdy - poslechne. To, co potřebujeme, je domobrana, která bude mít flintu u každého člobrdy na zdi a tito lidé pošlou ministra i generála do pr..le, zvěsej tu flintu z hřebíku a bez ohledu na pakáž v Praze budou chránit hranici a své rodiny. To je domobrana. A to je přesně to, čemu chtějí politici zabránit pokusy o vznik všelijakých aktivních záloh, které budou mít stejně zbraně někde v armádním skladu a vlastizrádným politickým rozhodnutím se postavit nedokážou.

5 7
možnosti
Foto

J21a76k14u94b 32R22o15t83h

6. 12. 2018 19:05

Jistě, a proto jsou všichni "domobranci" milovníky rusáckého nacionálně-bolševického režimu. Vy "vlastizrádče". ;-D;-D;-D

8 1
možnosti
Foto

Karma. Z nejrůznějších víceméně známých důvodů je to citlivá věc.

7 1
možnosti

J71a42n 11P19a69v86e71l

6. 12. 2018 16:04

Já osobně jsem proti vojenské službě, ale líbilo by se mi, kdyby každý občan ČR strávil během učňáku/střední školy strávil jedny prázdniny výukou ovládání zbraně a základní taktiky. A potom mohl mít doma automatickou zbraň a v případě eskalace vyfasovat granáty či RPG. To by pak byla pravá domobrana.

4 0
možnosti
Foto

J83a24k40u62b 60R65o55t46h

6. 12. 2018 16:10

Jistě, jakmile budeme mít za sebou 500 let demokracie a občanské společnosti, proč ne. Nyní ale vidím tak 50 % spoluobčanů, kterým bych nesvěřil ani prak. :-/

12 4
možnosti
Foto

J81a11k84u92b 18R26o33t89h

6. 12. 2018 15:50

R^Přesné. A poznámka - oni přece nechtějí s armádou spolupracovat. Ve valné většině jsou ty pseudomilitární organizace orientované na Rusko, a AČR jako součást NATO je něco, co nenávidí. Nejde jim o obranu, ale ideologickou činnost pod čepičkou branné výchovy.:-/

12 3
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS